Viltgläntan's valpar

"När ni kommit hem med er valp är det redan mycket som hänt. Valpen har flyttat från sitt trygga hem med mamma och övriga flocken, bilfärden och många nya dofter, klart man blir trött!

Ett tips är att låta valpen utforska sitt nya hem i lugn och ro när orken finns. Lägg ut snuttefilten som ni fått med, där det luktar som i valplådan. Ta gärna fram leksaker, men ta det lugnt med vilda lekar innan valpen känner sig trygg med er.

Matdax

4 gånger per dag får valpen mat, totalt ca 70-90gram per dag delat på 4. På kenneln har valpen fått Husse Valp Mini som huvudmat och lite Royal Canin Starter Mousse. Husse valp mini torrfoder får ni med så ni har ett tag. Byt inte foder för snabbt då det kan resultera i diarré/kräkningar då valpen är väldigt känslig så här i början.

Avmaskning och vaccination.

Avmaska valpen när den är 10 veckor och sedan när den fyller 6 månader. En vaccination ska den ha när den är 12 veckor och sedan vid 1 års ålder. Därefter kennelhosta en gång per år om den träffar mycket andra hundar. Gör den inte det så räcker det att den blir vaccinerad var tredje år med valpsjuka, parvo, hcc och kennelhosta.

Kloklippning.

På kenneln har valpen fått sina klor klippta en gång i veckan. Fortsätt gärna med det, åtminstone var 14 dag för att vänja valpen vid det.

Stort Lycka till!

 Om ni av någon anledning ej kan ha kvar er valp, vill jag gärna bli kontaktad för eventuellt återköp eller hjälp med omplacering.

Skulle ni få er valp till champion i någon SKK gren, så står jag för betalningen av championatdiplomet som belöning.

Om ni ha frågor och funderingar, tveka inte att kontakta mig. Jag finns för er."

Detta brev skickar jag alltid med en valp som flyttar hemifrån. Valpar från kenneln är efter hälsotestade, meriterade föräldrar


365985538_10225957571751166_4738278452285621898_n